"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Sertésnyak tekercs újburgonyával
Ez a sertésnyak tekercs újburgonyával tökéletes étel lehet bármelyik családi ebédre vagy ünnepi alkalomra. A fokhagymás, mustáros pácban érlelt hús ínycsiklandóan omlós lesz, miközben a paprikás-sajtos töltelék még gazdagabbá teszi az ízeket. A mézes mustáros szósz és a fűszeres burgonya köret pedig tökéletesen kiegészítik a főételt. Egy igazán különleges, ínycsiklandó fogás, ami mindenkit elvarázsol! Az étel elkészítése nemcsak finom, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így mindenki számára emlékezetes élményt nyújt. Tökéletes választás azok számára, akik valami igazán különlegeset szeretnének az asztalra varázsolni.
Hozzávalók:
-
Tekercs:
- 1,5 kg sertésnyak
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál paprika
- 2 szál rozmaring
- 4 db édes paprika
- 200 g sajt (reszelt)
- Néhány kapribogyó
- Zöldhagyma
-
Szószhoz:
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál szójaszósz
-
Köret:
- 1 kg újburgonya
- Olívaolaj
- 40 g vaj
- Só és fekete bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
Elkészítés:
-
Tekercs előkészítése:
A sertésnyakat hosszában félbevágjuk, majd átlós vágásokat készítünk rajta. Ezután fedjük le a húst fóliával, és egy húskalapáccsal verjük ki, hogy megfelelő vastagságú legyen. -
Fokhagyma és mustár keverése:
Egy tálban keverd össze 3 gerezd fokhagymát és 2 teáskanál dijoni mustárt. Ezzel a keverékkel dörzsöld be a hús mindkét oldalát. -
Fűszerek hozzáadása:
Egy külön tálban keverd össze 1 teáskanál sót, 1/2 teáskanál fekete borsot, 1 teáskanál oregánót, 1 teáskanál paprikát és 2 szál apróra vágott rozmaringot. A fűszerekkel alaposan megszórjuk a húst, majd hagyjuk pácolódni 1 órán át. -
Paprika előkészítése és sütés:
A 4 db édes paprikát félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, majd 200°C-on 20 percig sütjük. Ezután távolítsuk el a bőrét, és a megsült paprikát rakjuk a bepácolt, kiklopfolt húsra. -
Tekercs formázása:
A pácban érlelt húst szórjuk meg reszelt sajttal, adjunk hozzá apróra vágott kapribogyót és zöldhagymát. Az összes hozzávalót alaposan keverjük össze, majd tekerjük fel a húst, és kösd össze a fasírtot kötelekkel. -
Szósz készítése:
A mézet, mustárt és szójaszószt keverd össze egy tálban, és ezzel a szósszal kend meg a hús tekercset. -
Sütés:
A fasírtot 200°C-on 30 percig sütjük. Ezt követően takarjuk le fóliával, és süssük további 1 órán át ugyanezen a hőmérsékleten, hogy minden szépen megpuhuljon. Egy óra után vegyük ki, és kenjük újra meg a szósszal, majd fólia nélkül süssük további 30 percig. -
Köret elkészítése:
Az újburgonyát alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Tedd őket egy fazékba hideg vízbe, adj hozzá sót, és főzd 20 percig, amíg félig megpuhulnak. A főzés után hagyd kihűlni a burgonyát. -
Burgonya pirítása:
Egy serpenyőben olívaolajon és 40 g vajon pirítsd meg a burgonyát. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, sózd és borsozd, és pirítsd még 1-2 percig, amíg aranybarnára sül. -
Tálalás:
A kész tekercset a pirított újburgonyával tálald. Locsold meg a mézes mustáros szósszal és díszítsd friss petrezselyemmel.
Ez a recept egy különleges ünnepi étel, amely tökéletes választás egy finom családi ebédhez vagy vacsorához. Az édes paprikás tekercs és a ropogós újburgonya csodálatos ízkombinációt alkot, míg a mézes mustáros szósz egyedi karaktert ad az ételnek.