Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Krémes csirkés-gombás tészta

2024. december 09. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Krémes csirkés-gombás tészta

 

Friss és krémes ebédötlet, amelyben a pestó karakteres íze és a parmezán sajt tökéletesen kiegészíti a selymes tejszínes mártást. Ez az egyszerű recept minden alkalomra ideális, és könnyen elkészíthető!


kremes_csirkes-gombas_teszta.JPG

Hozzávalók:

 

  • Csirkefilé: 2 db
  • Tészta: 250 g
  • Vaj: 1 evőkanálnyi
  • Hagyma: 1 db, finomra vágva
  • Fokhagyma: 4 gerezd, apróra vágva
  • Gomba: 150 g, szeletelve
  • Száraz fehérbor: 150 ml
  • Nehéz tejszín: 300 ml
  • Pesto szósz: 1 evőkanál
  • Paradicsom: 100 g, kockázva
  • Parmezán sajt: 50 g, reszelve
  • Petrezselyem: apróra vágva
  • Olívaolaj: szükség szerint
  • Só, fekete bors: ízlés szerint

Elkészítési mód:

 

1. A csirkemell előkészítése
A csirkemelleket vágd vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevíts fel kevés vajat és olívaolajat. Add hozzá a csirkecsíkokat, sózd, borsozd, és pirítsd aranybarnára (kb. 5 perc). Ezután tedd félre a csirkét.

2. A zöldségek elkészítése
Ugyanabban a serpenyőben párold meg a finomra vágott hagymát közepes lángon kb. 2 percig. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd további 30 másodpercig. Add hozzá a gombát, és pirítsd további 2-3 percig, amíg enyhén megpuhul.

3. A tejszínes-pestós szósz elkészítése
Öntsd hozzá a fehérbort, és forrald kb. 2 percig, hogy az alkohol elpárologjon. Add hozzá a tejszínt és a pesto szószt, majd keverd össze alaposan. Főzd néhány percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

4. A paradicsom és főzővíz hozzáadása
Tedd vissza a csirkecsíkokat a serpenyőbe, majd add hozzá a paradicsomkockákat. Tegyél hozzá egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, hogy a szósz krémesebb legyen. Keverd össze, és hagyd pár percig rotyogni.

5. A tészta és a sajt hozzáadása
Szórd meg reszelt parmezán sajttal és friss petrezselyemmel, majd alaposan keverd össze. Végül add hozzá a főtt tésztát, és forgasd össze a szósszal.

6. Tálalás
Az ételt azonnal tálald, díszítsd extra parmezán sajttal és petrezselyemmel.


Tipp:

 

Ez a recept kiváló ebédötlet, amely gyorsan elkészíthető, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését. Egy pohár fehérborral kínálva igazi kulináris élményben lesz részed!

Jó étvágyat! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr10018748412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása