Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Mozzarellás burgonyás húsos tekercs – Fűszeres finomság, gyorsan!

2024. december 06. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Mozzarellás burgonyás húsos tekercs – Fűszeres finomság, gyorsan!

 

Üdvözöllek a csatornámon! Ha szereted az egyszerű, de mégis ínycsiklandó ételeket, akkor ez a mozzarellás burgonyás húsos tekercs tökéletes választás lesz! A fűszeres darált hús, a lágy burgonya és a mozzarella egyesülése garantáltan felpörgeti az étkezéseidet. Egy könnyen elkészíthető étel, amit a család minden tagja imádni fog.


mozzarellas_burgonyas_husos_tekercs_fuszeres_finomsag_gyorsan.JPG

Hozzávalók:

 

  • 200 g mozzarella (további 40 g a tetejére)
  • Olaj
  • 3 nagy burgonya
  • Só, fekete bors
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • 500 g darált marha- vagy sertéshús
  • 1 db hagyma
  • 1/2 sárga paprika
  • 1/2 pirospaprika
  • 60 ml paradicsomlé
  • Zöldhagyma a díszítéshez

Elkészítés:

 

  1. Burgonya előkészítése: Először tegyünk egy sütőpapírt a tepsire. A 200 g reszelt mozzarellát szórjuk az alapra, majd a burgonyát szeleteljük vékonyra. Rendezzük el a mozzarella rétegen, sózzuk és olajozzuk a burgonyát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarnává válik.

  2. Hús előkészítése: Közben egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a darált húst hozzáadjuk. Sütjük 10 percig, alkalmanként megkeverve, amíg a hús színe megváltozik.

  3. Zöldségek hozzáadása: Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és paprikát, majd fűszerezzük a paprikával, oregánóval, sóval és borssal. Ezt követően főzzük további 10 percig, időnként kevergetve.

  4. Paradicsomlé és tojás hozzáadása: A paradicsomlevet hozzáadjuk a húsos keverékhez, majd 2-3 percig főzzük. Levesszük a tűzról, és egy egész tojást ütünk bele. Jól összekeverjük, hogy a massza homogén legyen.

  5. Tekercsek formázása: A burgonyát és mozzarellát kivesszük a sütőből, és ráhelyezzük a fűszeres húsmasszát. A tetejére szórunk egy kevés mozzarellát, majd feltekerjük a tekercseket. A feltekert tekercsre még szórhatunk mozzarellát. 

  6. Sütés: Visszatesszük a tekercseket a sütőbe, és 180 °C-on, 10-15 percig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad, és szép aranybarna lesz. A tetejére szórhatunk még zöldhagymát díszítésnek.


Záró gondolatok:

 

Ez a mozzarellás burgonyás húsos tekercs egy igazán különleges étel, amely egyszerű alapanyagokból készül, de olyan ínycsiklandó, hogy minden falat élvezetes lesz. A sajt és a fűszeres hús kombinációja egy igazi ízorgia! Próbáld ki ezt a receptet, és lepd meg a családot egy finom, laktató étellel!


Jó étvágyat kívánok! 😘

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5318746434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása