"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Tejszínes csirkefilé rakott burgonyával
Ez az egyszerűen elkészíthető rakottas recept ízletes, tápláló és tökéletes választás lehet bármelyik napra. A fűszerezett csirke és a krémes öntet harmonikus íze biztosan elnyeri mindenki tetszését! Lássunk is hozzá!
Hozzávalók
- 2 db csirkefilé
- 1 db hagyma
- 4 db burgonya
- 2 db tojás
- 200 ml tejszín
- 200 g reszelt sajt
- 1 db paradicsom
- Friss koriander ízlés szerint
- Fűszerek: só, fekete bors, kurkuma, kakukkfű
- Növényi olaj
Elkészítés
-
Csirke előkészítése:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, majd fólia alatt enyhén kiklopfoljuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd félretesszük pihenni. -
Rétegezés:
Egy hőálló üvegtálat (jénait) előkészítünk. Az aljára egyenletesen eloszlatjuk a szeletekre vágott hagymát. Erre következik a vékony karikákra vágott burgonya, majd a harmadik rétegként a fűszerezett csirkecsíkokat helyezzük rá. -
Krémes öntet:
Egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel. Sóval, borssal, kurkumával és kakukkfűvel ízesítjük, majd alaposan kikeverjük. -
Rétegek meglocsolása:
A krémes öntetet egyenletesen ráöntjük a húsos-burgonyás rétegekre, hogy mindenhol jól átjárja az ízeket. -
Sütés első lépése:
A tálat alufóliával lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. -
Sajt és paradicsom:
A sütési idő végén a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, és a tetejére helyezzük. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a sütőt 220 °C-ra emeljük, és további 10 percre visszatesszük, hogy a sajt szép aranybarnára süljön. -
Tálalás:
Az elkészült ételt friss korianderrel megszórva tálaljuk.
Ez a krémes, szaftos rakott étel bármilyen alkalomra tökéletes választás. A könnyed, harmonikus ízek mindenkit levesznek a lábáról. Jó étvágyat kívánok hozzá, és remélem, hogy örömmel készíted el! 😊