"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Szaftos csirkemell töltött gombával és fűszeres burgonyával
Üdvözöllek! Ma egy ínycsiklandó receptet hoztam neked, amelyben a szaftos, fűszeres csirkemell és a ropogósra sült burgonya találkozik, hogy tökéletes főfogást alkossanak. Ez az étel nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető is, így kezdő és tapasztalt konyhatündérek számára egyaránt remek választás. Kövesd a lépéseket, és varázsolj mosolyt a család vagy a vendégek arcára!
Hozzávalók:
Csirkéhez:
- 2 db csirkemellfilé
- Só és bors ízlés szerint
- 4 db Medve sajt (krémsajt)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 fej hagyma
- 200 g gomba
- Növényi olaj
Burgonyához:
- 500 g burgonya
- Só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál édes paprikapor
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- Növényi olaj
Elkészítés:
-
Csirkemell előkészítése:
Klopfold ki a csirkemellek mindkét oldalát, majd sózd és borsozd. Minden húsra nyomj egy-egy Medve sajtot, és kend el egyenletesen. Szórd meg aprított petrezselyemmel. -
Töltelék előkészítése:
A hagymát és a gombát aprítsd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Ízesítsd sóval és borssal. -
Csirkemell megtöltése:
A tölteléket helyezd a csirkemellekre, majd szorosan tekerd fel őket (fogpiszkáló nem szükséges). Helyezd a csirkemelleket egy hőálló tálba, és süsd 180 °C-on 45 percig. -
Burgonya elkészítése:
A burgonyát hámozd meg, cikkekre vágd, majd keverd össze sóval, borssal, paprikával, rozmaringgal és kevés növényi olajjal. Tedd egy másik hőálló tálba, és süsd 180 °C-on 30 percig.
Tálalás:
A csirkemelleket és a ropogósra sült burgonyát együtt tálald. Friss salátával vagy más körettel is kínálhatod.
Köszönöm, hogy velem tartottál ennek az ízletes receptnek az elkészítésében! Remélem, te is olyan örömmel tálalod majd, mint amilyen lelkesedéssel elkészült. Ha kipróbáltad, oszd meg a tapasztalataidat, vagy kísérletezz bátran további ízekkel. Jó étvágyat kívánok, és ne felejts el visszatérni még több ínycsiklandó receptért! 😊
Jó étvágyat!