Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Ropogós burgonya és sült csirke zöldségekkel

2024. december 03. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Ropogós burgonya és sült csirke zöldségekkel

 

Ha igazán különleges ebédötleteket keresel, ez a ropogós burgonyával és sült csirkével készült recept garantáltan elnyeri a tetszésedet. Egyszerű alapanyagokból, mégis látványos és ízletes fogás készíthető el, ami az egész család kedvence lehet. Olvasd el a receptet, és fedezd fel, hogyan varázsolhatsz gyorsan és könnyedén ünnepi hangulatot a hétköznapokra! Az ebédötletek között nehéz olyat találni, amely gyorsan elkészíthető, mégis látványos és ízletes. Ez a recept a ropogós burgonya és sült csirke tökéletes kombinációját kínálja, amit a család minden tagja imádni fog. Lássuk, hogyan készül!

ropogos_burgonya_es_sult_csirke_zoldsegekkel.jpg

 

Hozzávalók (4 adag)

A burgonyához:

  • 6 közepes burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 ml növényi olaj
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál só
  • 20 g reszelt cheddar sajt

A csirkéhez és zöldségekhez:

  • 1 csirkemellfilé
  • 200 g gomba
  • 1 hagyma
  • 1 piros paprika
  • 2 zöldpaprika
  • 2×2 evőkanál növényi olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál pirospaprika pehely
  • 1/2 teáskanál fekete bors

Elkészítés

1. A burgonya előkészítése:

  1. Felszúrás és vágás: Minden burgonyát egy hegyes hurkapálcikára szúrj fel. Ezután vékonyan vágd be, ügyelve arra, hogy ne vágd át teljesen. Miután kész vagy, kicsit húzd szét a bevagdosott burgonyát, de vigyázz, nehogy elszakadjon.
  2. Fokhagymás olaj: Keverd össze a növényi olajat az aprított fokhagymával, és kend meg vele alaposan a burgonyát.
  3. Ízesítés: Egy tálban keverd össze a zsemlemorzsát, pirospaprikát, borsot, sót és reszelt cheddart, majd bőkezűen szórd a burgonyára.
  4. Sütés: Süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 40 percig, amíg kívül ropogós, belül omlós lesz.

2. A csirke és a zöldségek elkészítése:

  1. Csirke és gomba: A csirkemellet kockázd fel, és süsd aranybarnára 2 evőkanál olajon. Add hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsd további 7-8 percig. Vedd ki a serpenyőből.
  2. Zöldségek párolása: Ugyanebben a serpenyőben dinszteld meg az aprított hagymát, majd add hozzá a felkockázott paprikákat. Párold puhára.
  3. Összeállítás: Add vissza a csirkét és a gombát a serpenyőbe, ízesítsd sóval, pirospaprika pehellyel és borssal, majd jól keverd össze.

Tálalás

 

Helyezd a ropogós burgonyát egy nagyobb tálra, mellé halmozd a fűszeres csirkét és a zöldségeket. A fogást mogyoróhagymával vagy friss petrezselyemmel díszítheted a szín és íz fokozása érdekében. Ez a recept nemcsak látványos, hanem igazán ínycsiklandó is, tökéletes választás egy ünnepi ebédre vagy baráti összejövetelre! 🥔🍗

 

Ez a recept tökéletes választás, ha egyszerű és látványos ebédötleteket keresel. A ropogós burgonya és a zöldséges csirke ízei remek harmóniát alkotnak, így garantált a siker. Próbáld ki még ma, és gyűjts be a családtagjaid elismerő bókjait! További inspiráló receptekért maradj velünk, és fedezz fel még több nagyszerű ebédötletet.

Jó étvágyat! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr6218744452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása