"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Krémes Csirkemell Fettuccine Alfredo
Ha gyors és finom ebédötletre vágysz, próbáld ki ezt a krémes csirkemell Fettuccine Alfredot tésztával és gombával! Ez a recept tökéletes választás egy kiadós és ínycsiklandó étkezéshez, amelyet könnyedén elkészíthetsz egy fárasztó nap után. Az olívaolaj, fokhagyma és parmezán sajt különleges ízt ad ennek a fogásnak, miközben a tejszín selymes krémességgel gazdagítja az ételt.
Hozzávalók: (2 adag)
- 450 g csirkemell (2 db)
- 200 g gomba
- Só, fekete bors
- 250 g fettuccine tészta
- 3 gerezd fokhagyma
- 450 ml tejszín (nehéz krém)
- 70 g parmezán sajt
- Petrezselyem
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj (opcionális)
Elkészítés:
- A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd 3 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük. Félretesszük.
- Ugyanabban a serpenyőben vajon és olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát és 5-7 percig pirítjuk.
- A tésztát al dente állagúra főzzük, majd leöntjük.
- A tejszínt a gombás keverékhez adjuk, sózzuk, borsozzuk, és 4 percig forraljuk. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és további 3-4 percig főzzük.
- A tésztát összeforgatjuk a szósszal, majd apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk a csirkemellet.
Tipp:
- Ha nem használunk parmezánt, extra sóval ízesíthetjük.
- Vaj helyett használhatunk több olívaolajat is.
Ez a krémes csirkemell tésztás étel ideális ebédötlet, ha szeretnél valami gyorsan elkészíthetőt, de mégis ínycsiklandót varázsolni az asztalra. Próbáld ki, és garantáltan nem csalódsz! A tészta, a csirkemell és a gomba tökéletes harmóniát alkotnak, miközben a parmezán sajt még gazdagabbá teszi az ízeket. Tökéletes választás egy hétköznapi ebédhez, vagy akár ünnepi alkalomra is.
Jó étvágyat!
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!