Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sajtos, zöldséges, csirkés, rakott tészta

2024. november 28. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sajtos, zöldséges, csirkés, rakott tészta

 

Ez az egyszerű, mégis ízletes étel tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. A puha burgonyás alap, a szaftos csirkehús, a friss zöldségek és a cheddar sajt harmóniája biztosítja, hogy minden falat élvezet legyen. Íme, hogyan készítheted el:


sajtos_zoldseges_csirkes_rakott_teszta.jpg

Hozzávalók

 

Csirkés feltéthez:

  • 1 hagyma
  • 3 evőkanál növényi olaj (20 ml)
  • 250 g csirkemell
  • 1 zöldpaprika
  • 1 piros paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál fekete bors
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál majonéz

Burgonyás alaphoz:

  • 1 burgonya
  • 200 ml tej
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj (10 ml)
  • 80 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál sütőpor

Tetejére:

  • Friss petrezselyem
  • 100 g cheddar sajt

Elkészítés

 

  1. Csirkés feltét elkészítése:

    • Egy serpenyőben hevíts fel 3 evőkanál olajat, és dinszteld meg az apróra vágott hagymát.
    • Add hozzá a kockázott csirkemellet, és süsd 6-7 percig, amíg a hús kifehéredik.
    • Tedd bele az aprított paprikákat, és további 4 percig párold. Add hozzá a kockázott paradicsomot, és főzd puhára.
    • Ízesítsd sóval, borssal, majd keverd bele a ketchupot és a majonézt. Vedd le a tűzről, és tedd félre.
  2. Burgonyás alap elkészítése:

    • Főzd meg a burgonyát, majd törd össze pürévé.
    • Egy tálban keverd össze a pürét a tejjel, tojásokkal, olívaolajjal, liszttel, sütőporral, sóval és borssal. Addig keverd, amíg sima masszát kapsz.
  3. Rétegezés:

    • Bélelj ki egy 35x22 cm-es tepsit sütőpapírral, és kend meg olajjal. Öntsd bele a burgonyás masszát, és simítsd el.
    • Egyenletesen oszlasd el rajta a csirkés feltétet.
  4. Teteje:

    • Szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, majd a reszelt cheddar sajttal.
  5. Sütés:

    • Süsd előmelegített sütőben, 180 °C-on, 25 percig az alsó sütési módban. Ezután kapcsold be a felső sütést is, és süsd további 25 percig, amíg aranybarnára sül.

Miért érdemes elkészíteni?

 

Ez a recept egyszerre laktató, ízletes és könnyen elkészíthető. A puha burgonyás alap tökéletesen kiegészíti a szaftos csirkés feltétet, a cheddar sajt pedig még gazdagabbá teszi az ízeket. Ideális választás családi ebédhez vagy baráti összejövetelekre!

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr3418740840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása