Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Palacsinta Lasagne – Az olasz ízek tökéletes találkozása!

2024. november 28. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Palacsinta Lasagne – Az olasz ízek tökéletes találkozása!

 

Ez a recept egy igazi családi kedvenc! Az ínycsiklandó palacsinták rétegezése a fűszeres húsos töltelékkel és krémes besamellel valóban elkápráztatja majd az ízlelőbimbóidat. Egy kis változtatás a hagyományos lasagne receptjén, amit érdemes kipróbálni! Tökéletes vacsorára vagy bármilyen különleges alkalomra.


palaicsinta_lasagne.jpg

Hozzávalók

 

Palacsinta:

  • 4 tojás
  • ½ teáskanál só
  • 1 csésze (240 ml) meleg tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 40 g olvasztott vaj
  • Olívaolaj (a sütéshez)

Húsos töltelék:

  • 600 g darált marhahús
  • 1 hagyma
  • 1 édes paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g gomba
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 csipet só
  • Fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál paprika
  • 150 g mozzarella (reszelve)

Besamel szósz:

  • 1 póréhagyma
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 500 ml tej
  • Só (ízlés szerint)
  • Egy csipet szerecsendió
  • 40 g parmezán (reszelve)

Elkészítés:

 

  1. Palacsinták
    Keverjük össze a tojást, sót, meleg tejet, lisztet és az olvasztott vajat. A tésztát vékonyan süssük meg olívaolajon.

  2. Húsos töltelék

    • Pirítsuk meg a darált húst olívaolajon.
    • Adjuk hozzá a felaprított hagymát, paprikát, fokhagymát, majd a gombát és pirítsuk tovább.
    • Adjunk hozzá paradicsomot, paradicsompürét, fűszerezzük sóval, borssal és paprikával. Főzzük, míg készre nem párolódik.
  3. Besamel szósz

    • Pirítsuk meg a póréhagymát vajon, adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel tejjel.
    • Ízesítsük sóval és szerecsendióval, majd zárjuk le a tűzhelyet. Turmixoljuk simára botmixerrel.
    • Reszeljük bele a parmezánt és keverjük el.
  4. Rétegezés

    • Kenjünk egy palacsintát besamel szósszal, rétegezzük rá a húsos tölteléket és mozzarellát.
    • Ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  5. Sütés

    • A legfelső rétegre tegyünk egy kis besamel szószt és mozzarellát. Süssük 180 °C-on 20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Ez a palacsinta lasagne egy igazi ínycsiklandó étel, amely ötvözi a lágy, rétegezett palacsintát a gazdag, fűszeres húsos töltelékkel és a krémes besamellel. A különleges kombináció minden falatban egy-egy új élményt nyújt, miközben gyorsan elkészíthető. Ha szereted az új ízeket és a kreatív étkezéseket, érdemes kipróbálni ezt a receptet! Tökéletes választás családi vacsorákra vagy bárhol, ahol valami igazán különlegesre vágysz.

Jó étvágyat kívánok ehhez a különleges és finom palacsinta lasagne-hoz!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5818740856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása