Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Pikáns Darált Marhahúsos Tortilla Tekercs 

2024. november 27. - Anitep

 "Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Pikáns Darált Marhahúsos Tortilla Tekercs 

 

Ez a recept egyszerre friss, fűszeres és kiadós. Ideális választás könnyű ebédre vagy vacsorára, amelyben a darált marhahús pikáns ízei és a ropogós zöldségek tökéletes harmóniát alkotnak. A saját készítésű tejföl krémes textúrája teszi igazán különlegessé ezt az ételt.


daralt_marhahusos_tortilla.jpg

Hozzávalók

 

Húsos töltelékhez:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál aprított fokhagyma
  • 500 g darált marhahús
  • 1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál chilipor
  • 2-3 evőkanál sriracha vagy csípős szósz

Házi tejfölhöz:

  • 150 ml tejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2-3 evőkanál tej

Salátához:

  • 1/2 csésze vöröskáposzta, vékonyra szeletelve
  • Friss salátalevelek
  • 1/2 csésze sárgarépa, julienne-re vágva
  • 1/2 csésze főtt kukorica
  • 1/2 csésze vöröshagyma, apróra vágva
  • Ecetes vörös jalapeno paprika (opcionális)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

 

  1. Hús elkészítése:

    • Hevíts fel egy serpenyőben 1 evőkanál olajat közepes lángon.
    • Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd illatosra (1-2 perc).
    • Add hozzá a darált marhahúst, sózd meg, és keverd át alaposan.
    • Szórd bele az őrölt pirospaprikát, chilipelyhet, majd öntsd rá a sriracha szószt.
    • Főzd 8-10 percig, amíg a hús teljesen átsül, és a fűszerek jól átjárják.
  2. Házi tejföl elkészítése:

    • Egy tálban keverd össze a tejszínt a citromlével.
    • Adj hozzá 2-3 evőkanál tejet, hogy selymes állagot kapj.
    • Tedd hűtőbe, amíg a többi hozzávalót elkészíted.
  3. Saláta összeállítása:

    • Egy nagy tálban keverd össze a vöröskáposztát, a salátaleveleket, a sárgarépát, a főtt kukoricát és a vöröshagymát.
    • Ízesítsd citromlével, sóval, őrölt fekete borssal, és ha szereted a pikáns ízeket, adj hozzá ecetes jalapeno paprikát.
  4. Tálalás és sütés:

    • Tölts meg egy tortilla lapot a húsos töltelékkel, kanalazz rá a friss salátából, és locsold meg a házi tejföllel.
    • Tekerj belőle szorosan egy tortillát.
    • Egy serpenyőben forrósíts meg egy kevés olajat, és pirítsd meg a tekercseket mindkét oldalukon 1-2 percig, hogy kívül ropogós és aranybarna legyen.

Miért válaszd ezt az ételt?

 

Ez a recept a csípős ízek kedvelőinek kedvence lehet, miközben a ropogós saláta és a házi tejföl kiegyensúlyozza a fűszeres tölteléket. Ideális választás a hétköznapokra, hiszen gyorsan elkészíthető, egészséges és laktató fogás, amely garantáltan elkápráztatja a családot vagy vendégeidet.

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8318739950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása