"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Pikáns Darált Marhahúsos Tortilla Tekercs
Ez a recept egyszerre friss, fűszeres és kiadós. Ideális választás könnyű ebédre vagy vacsorára, amelyben a darált marhahús pikáns ízei és a ropogós zöldségek tökéletes harmóniát alkotnak. A saját készítésű tejföl krémes textúrája teszi igazán különlegessé ezt az ételt.
Hozzávalók
Húsos töltelékhez:
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál aprított fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál chilipor
- 2-3 evőkanál sriracha vagy csípős szósz
Házi tejfölhöz:
- 150 ml tejszín
- 1 evőkanál citromlé
- 2-3 evőkanál tej
Salátához:
- 1/2 csésze vöröskáposzta, vékonyra szeletelve
- Friss salátalevelek
- 1/2 csésze sárgarépa, julienne-re vágva
- 1/2 csésze főtt kukorica
- 1/2 csésze vöröshagyma, apróra vágva
- Ecetes vörös jalapeno paprika (opcionális)
- 1 evőkanál citromlé
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
Elkészítés
-
Hús elkészítése:
- Hevíts fel egy serpenyőben 1 evőkanál olajat közepes lángon.
- Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd illatosra (1-2 perc).
- Add hozzá a darált marhahúst, sózd meg, és keverd át alaposan.
- Szórd bele az őrölt pirospaprikát, chilipelyhet, majd öntsd rá a sriracha szószt.
- Főzd 8-10 percig, amíg a hús teljesen átsül, és a fűszerek jól átjárják.
-
Házi tejföl elkészítése:
- Egy tálban keverd össze a tejszínt a citromlével.
- Adj hozzá 2-3 evőkanál tejet, hogy selymes állagot kapj.
- Tedd hűtőbe, amíg a többi hozzávalót elkészíted.
-
Saláta összeállítása:
- Egy nagy tálban keverd össze a vöröskáposztát, a salátaleveleket, a sárgarépát, a főtt kukoricát és a vöröshagymát.
- Ízesítsd citromlével, sóval, őrölt fekete borssal, és ha szereted a pikáns ízeket, adj hozzá ecetes jalapeno paprikát.
-
Tálalás és sütés:
- Tölts meg egy tortilla lapot a húsos töltelékkel, kanalazz rá a friss salátából, és locsold meg a házi tejföllel.
- Tekerj belőle szorosan egy tortillát.
- Egy serpenyőben forrósíts meg egy kevés olajat, és pirítsd meg a tekercseket mindkét oldalukon 1-2 percig, hogy kívül ropogós és aranybarna legyen.
Miért válaszd ezt az ételt?
Ez a recept a csípős ízek kedvelőinek kedvence lehet, miközben a ropogós saláta és a házi tejföl kiegyensúlyozza a fűszeres tölteléket. Ideális választás a hétköznapokra, hiszen gyorsan elkészíthető, egészséges és laktató fogás, amely garantáltan elkápráztatja a családot vagy vendégeidet.
Jó étvágyat!