Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sütőben Sült Csirkecomb Rizzsel, Majonézes Céklasalátával: Egy Egyszerű, De Finom Étkezés

2024. szeptember 10. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

 

Sütőben Sült Csirkecomb Rizzsel, Majonézes Céklasalátával: Egy Egyszerű, De Finom Étkezés

A sütőben sült csirkecomb rizzsel és majonézes céklasalátával egy tökéletes étel, amely ötvözi a kényelmes otthoni főzés előnyeit az ízletes és tápláló összetevőkkel. Ez a fogás ideális választás lehet egy nyugodt hétvégi ebédre, ahol a család minden tagja élvezheti a lassan sült csirke zamatos ízét a friss és krémes céklasalátával együtt.

A Története

A csirke az egyik legnépszerűbb és leguniverzálisabb húsféle a világon, melyet számos konyhában használnak különböző módon. A rizs és a cékla pedig mindkettő gazdag tápanyagokban, így ez a fogás nemcsak finom, de egészséges is. A majonézes céklasaláta különösen kedvelt a közép- és kelet-európai országokban, ahol gyakran szolgálják fel mint előétel vagy köret.

sult_csirkecomb_rizs_majonezes_cekla_salata.jpg

 

Hozzávalók (négy személyre)

Csirkecombhoz:

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • Olaj vagy vaj a kenéshez

Rizshez:

  • 200 g rizs
  • 400 ml csirkeleves vagy víz
  • Só ízlés szerint

Majonézes Céklasalátához:

  • 400 g főtt cékla, kockára vágva
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítési Mód

Csirkecombok:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (ventilátoros sütő esetén 180 °C).
  2. Tisztítsd meg a csirkecombokat, majd töröld szárazra őket papírtörlővel.
  3. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, sót, és borsot. Belekeverheted a fűszereket is, ha használsz.
  4. A csirkecombokat helyezd egy tepsibe, és kend be őket alaposan a fűszeres olajjal.
  5. Tedd a tepsit a sütőbe, és süsd a csirkecombokat kb. 40-45 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a bőrük.

Rizs:

  1. Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd önts bele egy kevés olajat.
  2. Add hozzá a rizst, és pirítsd aranybarnára, gyakori kevergetés mellett, hogy egyenletesen piruljon meg.
  3. Amikor a rizs megpirult, öntsd fel kétszer annyi vízzel, mint amennyi a rizs mennyisége.
  4. Növeld a hőmérsékletet, hogy a víz gyorsan forrni kezdjen. Amint forr, csökkentsd a hőt, fedd le a serpenyőt, és hagyjad, hogy a rizs lassan, kis lángon elkészüljön, amíg teljesen magába szívja a vizet. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
  5. Miután a rizs elkészült, vedd le a fedőt, és hagyd a rizst pár percig állni. Ezután villával lazítsd meg, hogy szemcsés és könnyű legyen.

Majonézes céklasaláta:

  1. A céklát tisztítsd meg és reszeld le.
  2. Egy tálban keverd össze a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, sót, és borsot.
  3. Add hozzá a lereszelt céklát, és keverd össze, hogy minden darabka jól bevonódjon a dresszinggel.

Tálalás

Amikor a csirkecombok készültek, vedd ki őket a sütőből és hagyd néhány percig pihenni. Közben a rizst villával lazítsd meg, hogy szemcsés és könnyű legyen.

Tálaláskor helyezz egy-egy sült csirkecombot a tányérokra. Mellé adagolj egy jó adag rizst, és kanalazz mellé a majonézes céklasalátát.,

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr318377935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása