Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Kakaspörkölt Nokedlival egy igazi magyaros csemege

2024. március 19. - Anitep

A Kakaspörkölt Nokedlival egy igazi magyaros csemege, amelyet a hagyományos ízek kedvelőinek érdemes kipróbálni. Ez az étel ideális választás lehet egy vasárnapi ebédre vagy egy ünnepi vacsorára, amikor a család és barátok összejönnek az asztal körül. A fűszeres kakaspörkölt és az illatos, könnyű nokedli tökéletes harmóniát alkotnak, hogy minden falat egy igazi gasztronómiai élmény legyen.

A Története

A kakaspörkölt hosszú múltra tekint vissza a magyar konyhában, amelyet a vidéki életmód és a hagyományos ízek inspiráltak. A friss fűszerekkel és a helyi alapanyagokkal készült pörkölt hagyományosan a különleges alkalmak és ünnepi étkezések elengedhetetlen fogása volt.

kakasporkolt_nokedlival.jpg

Hozzávalók (négy személyre)

Kakaspörkölt:

  • 1 db kakas vagy csirke, felaprítva
  • 2 nagy fej hagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Kb. 500 ml víz vagy alaplé

Nokedli:

  • 250 g liszt
  • 2 tojás
  • 100 ml tej
  • Só ízlés szerint
  • Víz a nokedli főzéséhez

Elkészítési Mód

  1. Kakaspörkölt:

    • Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben hevítsd fel az olajat vagy zsírt közepes lángon.
    • Add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold üvegesre.
    • Ezután tedd hozzá a zúzott fokhagymát, majd az aprított kakast vagy csirkét.
    • Pirítsd meg a húst minden oldalról, majd szórd rá a pirospaprikát és az őrölt köményt.
    • Öntsd fel vízzel vagy alaplével, majd főzd alacsony lángon, amíg a hús megpuhul, és a szósz besűrűsödik.
    • Ízlés szerint sózd és borsozd.
  2. Nokedli:

    • Egy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat, a tejet és egy csipet sót, amíg sima tésztát nem kapsz.
    • Forralj fel bő vizet egy nagy lábasban, majd a nokedliszaggató segítségével nyomkodd bele a tésztát.
    • Főzd kb. 2-3 percig, vagy amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére.
    • Szűrd le a nokedlit, majd öblítsd át hideg vízzel.

Tálalás

Tálald a frissen főtt nokedlit a kakaspörkölt mellett, hogy mindenki kedvére falatozhasson az ízletes ételből. Díszítheted friss petrezselyemzölddel vagy egy kis tejföllel a tetején.

Tálalási Tippek

  • A kakaspörkölt és nokedli tökéletes kísérője lehet egy friss vegyes saláta vagy savanyúság.
  • Ha szereted az intenzív ízeket, kísérletezhetsz a pörkölt fűszerezésével, például több pirospaprikával vagy egy kis csípős paprikával.
  • A nokedlit a legjobb frissen fogyasztani, de ha marad belőle, másnap is finom lehet felmelegítve.

Íme, a kakaspörkölt nokedlival receptje! Remélem, élvezettel készíted el és fogyasztod majd ezt az ínycsiklandó fogást!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr5718357751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása