Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Bazsalikomos darált húsos leveles tészta

2025. január 28. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Bazsalikomos darált húsos leveles tészta

 

Ha valami igazán különlegeset szeretnél készíteni, ami egyszerre laktató és látványos, akkor próbáld ki ezt a bazsalikomos darált húsos leveles tésztából készült csigát! Ez az étel nemcsak az ízek harmóniájával hódít, hanem a ropogós tészta és a fűszeres húsos töltelék találkozása is garantáltan leveszi a vendégeket a lábukról. A mellé kínált fokhagymás-joghurtos szósz pedig tökéletesen kiegészíti ezt az egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fogást.

bazsalikomos_daralt_husos_leveles_teszta.jpg

Hozzávalók:

 

  • 300 g leveles tészta
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 300 g darált hús
  • Só, őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 csokor friss petrezselyem, apróra vágva
  • 2 főtt tojás, lereszelve
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • Sütési hőmérséklet és idő: 150°C-on 30 perc

Szósz hozzávalói:

 

  • 1 ecetes uborka, lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 150 g fehér joghurt
  • Egy csipet só ízlés szerint

Elkészítés:

 

  1. Előkészítés:
    Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra. Vajazd ki a sütőtepsit vagy béleld ki sütőpapírral.

  2. Húsos töltelék elkészítése:

    • Hevítsd fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon.
    • Add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold üvegesre.
    • Tedd bele a darált húst, sózd, borsozd, és szórd meg szárított bazsalikommal. Pirítsd a húst, amíg aranybarnára sül, és a felesleges nedvesség elpárolog.
    • Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.
  3. Leveles tészta előkészítése és töltése:

    • Nyújtsd ki a leveles tésztát egy enyhén lisztezett felületen.
    • Egyenletesen oszlasd el a húsos tölteléket a kiterített tésztalapon.
    • Szórd meg a húsos réteget reszelt sajttal, majd az aprított petrezselyemmel, végül a lereszelt főtt tojással.
    • Fakanállal finoman nyomkodd le a tölteléket, hogy jobban illeszkedjen a tésztára.
    • Kend meg a tészta szélét tojássárgájával.
  4. Tészta formázása és sütés:

    • Tekerd fel a tésztát szorosan, mint egy palacsintát.
    • A feltekert tésztát formázd csiga alakúra, és helyezd a sütőtepsire.
    • Kend meg a tetejét tojássárgájával, hogy szép aranybarnára süljön.
    • Süsd 150°C-on 30 percig, amíg a tészta ropogós és aranyszínű lesz.
  5. Szósz elkészítése:

    • Egy kisebb tálban keverd össze a lereszelt ecetes uborkát, fokhagymát és fehér joghurtot. Ízlés szerint sózd.
    • Tálaláskor ezt a frissítő szószt kínáld a sós csigák mellé.

Tálalás:

 

Melegen kínáld a ropogós, húsos leveles tésztából készült csigát a fokhagymás-joghurtos szósszal. Ez a gazdag ízvilágú étel garantáltan elvarázsolja az asztaltársaságot! Jó étvágyat!

Ez a bazsalikomos darált húsos leveles tésztából készült csiga nemcsak a családi ebédek sztárja lehet, de akár egy baráti összejövetel különleges fogása is. Könnyen elkészíthető, mégis mutatós, és az ízek kombinációja mindenkit rabul ejt. A frissítő joghurtos szósz pedig remekül kiegyensúlyozza az étel gazdag ízvilágát. Próbáld ki, és hagyd, hogy a házi készítésű ízek megkoronázzák az étkezést! Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr8918784372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása