Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Egyserpenyős Csirkés Tészta

2025. január 13. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Egyserpenyős Csirkés Tészta

 

Az egyserpenyős csirkés tészta egy gyorsan elkészíthető, ínycsiklandó étel, amely tökéletes választás a sűrű hétköznapokon vagy akár egy hétvégi vacsorához is. Az étel gazdag ízvilágát a cajun és piri-piri fűszerek adják, amelyeket egyszerűen helyettesíthetsz otthon megtalálható hozzávalókkal, ha éppen nincsenek kéznél. A krémes mártás, az omlós csirke és a sajtos tészta harmóniája biztosan mindenkit lenyűgöz az asztalnál!


egyserpenyos_csirkes_teszta.jpg

Hozzávalók:

 

  • 2 csirkemell, felkockázva
  • 2 tk cajun fűszerkeverék (helyettesíthető: 1 tk füstölt paprika, ½ tk cayenne bors, ½ tk fokhagymapor, ½ tk hagymapor, egy csipet kakukkfű és oregánó)
  • 1 tk piri-piri fűszerkeverék (helyettesíthető: ½ tk chili por, ¼ tk cayenne bors, ¼ tk fokhagymapor, egy csipet füstölt paprika és őrölt bors)
  • 6 tk olívaolaj (elosztva)
  • 2 ek vaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 tk paradicsompüré
  • 2 tk szárított zöldfűszer-keverék
  • 1 tk só
  • 800 ml víz (kb. 2 csésze)
  • 200 g tészta
  • 300 ml tejszín (főzőtejszín vagy ízlés szerint más)
  • Egy marék mozzarella sajt
  • Friss petrezselyem, aprítva

Elkészítés:

 

  1. A csirke fűszerezése:
    Egy tálban keverd össze a felkockázott csirkemellet a cajun és piri-piri fűszerkeverékkel (vagy azok helyettesítő keverékével), valamint 4 tk olívaolajjal. Gondoskodj róla, hogy a csirke egyenletesen bevonódjon.

  2. A csirke sütése:
    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a maradék 2 tk olívaolajat közepesen magas hőfokon. Add hozzá a fűszerezett csirkét, és pirítsd aranybarnára. A megsült csirkét vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

  3. Az alap elkészítése:
    Ugyanebben a serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket aranybarnára, amíg illatozni kezdenek.

  4. Az ízesítők hozzáadása:
    Keverd bele a paradicsompürét, a szárított zöldfűszereket és a sót. Folyamatosan kevergetve főzd 2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

  5. Főzd meg a tésztát:
    Öntsd fel a serpenyőt a vízzel, és forrald fel. Add hozzá a tésztát, és főzd al dentére (fogkeményre), időnként megkeverve, hogy ne ragadjon le.

  6. A krémes befejezés:
    Amikor a tészta megfőtt, csökkentsd a hőfokot, és keverd bele a tejszínt. Tedd vissza a megpirított csirkedarabokat a serpenyőbe.

  7. Sajtos zárás:
    Add hozzá a mozzarellát, és keverd el, amíg teljesen felolvad és egységes állagot nem kap a mártás.

  8. Tálalás:
    Szórd meg az ételt friss petrezselyemmel, és forrón tálald.


Tippek és trükkök:

  • Fűszerezési variációk: Ha szereted a csípősebbet, adj hozzá több piri-piri vagy cajun fűszerkeveréket.
  • Csirke sütése: Ügyelj arra, hogy a csirkedarabok egyenletes méretűek legyenek, hogy egyformán süljenek.
  • Krém választás: A főzőtejszín könnyebb, míg a habtejszín gazdagabb ízt ad az ételnek.
  • Mozzarella olvasztása: Ha a sajt nem olvad meg azonnal, fedd le a serpenyőt 1-2 percre.
  • Friss fűszerek: A petrezselyem frissességet kölcsönöz az ételnek, de helyettesítheted bazsalikommal vagy korianderrel is.

Miért érdemes elkészíteni?
Ez az étel nemcsak finom, hanem rendkívül praktikus is, hiszen egy serpenyőben készül, így minimális a mosogatnivaló. A fűszerek különleges ízt adnak az ételnek, ugyanakkor otthon is könnyedén elkészíthetők alternatívákkal. Ideális választás mind családi vacsorára, mind egy gyors ebédre. Próbáld ki, és élvezd az ízek harmóniáját! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr2318774524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása