Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Húsos-burgonyás tekercsek: Egy egyszerű ebédötlet mindenkinek

2025. január 09. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Húsos-burgonyás tekercsek: Egy egyszerű ebédötlet mindenkinek

 

Ez a recept nemcsak egyszerű, de rendkívül ízletes is, és garantáltan a család kedvencévé válik. A szaftos hústekercsek, a fűszeres burgonya és a friss zöldségköret tökéletes harmóniában egészítik ki egymást, így ez az étel bármelyik hétköznapi ebédet különlegessé varázsolja. Különösen jó választás, ha gyors és mégis látványos ebédötletet keresel!

husos-burgonyas_tekercsek_egy_egyszeru_ebedotlet_mindenkinek.JPG

Hozzávalók (4 személyre)

Húsos tekercsekhez:

  • 10 szelet hús (pl. sertéskaraj, pulykamell vagy csirkemell)
  • Só, paprika ízlés szerint
  • 70 g vaj
  • 1 kis csokor friss kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • Fa nyársak a rögzítéshez

Burgonyakörethez:

  • 4 közepes burgonya
  • Só, fekete bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 2 evőkanál növényi olaj

Zöldségkörethez:

  • 1 sárgarépa
  • 1 uborka
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2-3 szál zöldhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • Csipetnyi fekete bors és paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj

Tálaláshoz:

  • 40 g parmezán

Elkészítési mód

 

1. A hús előkészítése:
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk. Megszórjuk sóval és paprikával, majd félretesszük. A vajat összekeverjük az apróra vágott kaporral és a zúzott fokhagymával. Minden hússzelet közepére egy kis adag kapros vajat teszünk, majd szorosan feltekerjük, és fa nyárssal rögzítjük.

2. Burgonyaköret:
A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Egy keverőtálban összeforgatjuk sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel és növényi olajjal. Egy hőálló tepsi aljára helyezzük a fűszerezett burgonyát, majd ráfektetjük a hústekercseket.

3. Sütés:
Az ételt lefedjük nedves sütőpapírral, majd alufóliával, és 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

4. Zöldségköret:
Amíg a hús és a burgonya sül, előkészítjük a friss zöldségeket. A sárgarépát zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk, az uborkát és a paprikát felcsíkozzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, cukrot, borsot, paprikát és olívaolajat, majd beleforgatjuk a zöldségeket.

5. Utolsó simítások:
Amikor a sütési idő lejárt, a hústekercseket óvatosan kivesszük a tepsiből, és megszórjuk a burgonyát reszelt parmezánnal. Visszatesszük a sütőbe, és további 5 percig sütjük, hogy a sajt aranybarnára piruljon.

6. Tálalás:
A kész ételt tányérra helyezzük. A hústekercsekről eltávolítjuk a fa nyársakat, és a burgonyát mellé kínáljuk. Frissen készített zöldségkörettel tálaljuk.


Miért válaszd ezt az ebédötletet?

 

Ez az étel nemcsak ízletes, hanem gyorsan és könnyen elkészíthető, így tökéletes választás lehet elfoglalt hétköznapokra is. A szaftos hústekercsek és a fűszeres burgonya remek párost alkotnak, a friss zöldségek pedig frissességet visznek a tányérra. Ha szeretnél egy változatos és látványos ételt az asztalra tenni, próbáld ki ezt a receptet – garantáltan sikert arat! 😊

Jó étvágyat kívánok, és ne felejtsd el megosztani velünk a tapasztalataidat! 🥰

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9018771818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása