"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Húsos-burgonyás tekercsek: Egy egyszerű ebédötlet mindenkinek
Ez a recept nemcsak egyszerű, de rendkívül ízletes is, és garantáltan a család kedvencévé válik. A szaftos hústekercsek, a fűszeres burgonya és a friss zöldségköret tökéletes harmóniában egészítik ki egymást, így ez az étel bármelyik hétköznapi ebédet különlegessé varázsolja. Különösen jó választás, ha gyors és mégis látványos ebédötletet keresel!
Hozzávalók (4 személyre)
Húsos tekercsekhez:
- 10 szelet hús (pl. sertéskaraj, pulykamell vagy csirkemell)
- Só, paprika ízlés szerint
- 70 g vaj
- 1 kis csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál növényi olaj
- Fa nyársak a rögzítéshez
Burgonyakörethez:
- 4 közepes burgonya
- Só, fekete bors ízlés szerint
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 2 evőkanál növényi olaj
Zöldségkörethez:
- 1 sárgarépa
- 1 uborka
- 1 kaliforniai paprika
- 2-3 szál zöldhagyma
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál cukor
- Csipetnyi fekete bors és paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
Tálaláshoz:
- 40 g parmezán
Elkészítési mód
1. A hús előkészítése:
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk. Megszórjuk sóval és paprikával, majd félretesszük. A vajat összekeverjük az apróra vágott kaporral és a zúzott fokhagymával. Minden hússzelet közepére egy kis adag kapros vajat teszünk, majd szorosan feltekerjük, és fa nyárssal rögzítjük.
2. Burgonyaköret:
A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Egy keverőtálban összeforgatjuk sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel és növényi olajjal. Egy hőálló tepsi aljára helyezzük a fűszerezett burgonyát, majd ráfektetjük a hústekercseket.
3. Sütés:
Az ételt lefedjük nedves sütőpapírral, majd alufóliával, és 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
4. Zöldségköret:
Amíg a hús és a burgonya sül, előkészítjük a friss zöldségeket. A sárgarépát zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk, az uborkát és a paprikát felcsíkozzuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, cukrot, borsot, paprikát és olívaolajat, majd beleforgatjuk a zöldségeket.
5. Utolsó simítások:
Amikor a sütési idő lejárt, a hústekercseket óvatosan kivesszük a tepsiből, és megszórjuk a burgonyát reszelt parmezánnal. Visszatesszük a sütőbe, és további 5 percig sütjük, hogy a sajt aranybarnára piruljon.
6. Tálalás:
A kész ételt tányérra helyezzük. A hústekercsekről eltávolítjuk a fa nyársakat, és a burgonyát mellé kínáljuk. Frissen készített zöldségkörettel tálaljuk.
Miért válaszd ezt az ebédötletet?
Ez az étel nemcsak ízletes, hanem gyorsan és könnyen elkészíthető, így tökéletes választás lehet elfoglalt hétköznapokra is. A szaftos hústekercsek és a fűszeres burgonya remek párost alkotnak, a friss zöldségek pedig frissességet visznek a tányérra. Ha szeretnél egy változatos és látványos ételt az asztalra tenni, próbáld ki ezt a receptet – garantáltan sikert arat! 😊
Jó étvágyat kívánok, és ne felejtsd el megosztani velünk a tapasztalataidat! 🥰
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!
Jó étvágyat hozzá, és ne felejtsd el megosztani ezt a receptet másokkal is, ha tetszett! 😊