Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sertésszeletek gombás-paprikás raguban, burgonyás körettel 

2025. január 02. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sertésszeletek gombás-paprikás raguban, burgonyás körettel 

Ez a sertésszelet recept ízletes, laktató, és egyszerűen elkészíthető, miközben látványos tálalást kínál. Az omlós hús gombás-paprikás raguban készül, hozzá pedig ízletes burgonyás köret társul. Tökéletes választás ebédötletek közé, ha valami igazán különlegeset szeretnél az asztalra varázsolni.

sertesszeletek_gombas-paprikas_raguban_burgonyas_korettel.jpg

Hozzávalók (4 adaghoz)

A sertésszelethez:

  • 3 sertésszelet

  • fekete bors

  • növényi olaj

  • vaj

A raguhoz:

  • 1 hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 200 g gomba

  • 1 közepes csípős paprika

  • 1 evőkanál liszt

  • 200 ml húsleves

  • 1 evőkanál paradicsompüré

  • 1 teáskanál paprikapor

  • 1 teáskanál olasz fűszernövények

  • 150 ml tejszín

A körethez:

  • burgonya

  • 1 hagyma

  • 1 közepes kápia paprika

  • növényi olaj

  • vaj

  • fekete bors

  • 1 teáskanál füstölt paprika

  • 2 gerezd fokhagyma

  • aprított kapor

Tálaláshoz:

  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítési mód

1. Sertésszeletek előkészítése

A sertésszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd mindkét oldalukat. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat és vajat, majd a szeleteket mindkét oldalukon süsd aranybarnára. Tedd félre.

2. A ragu elkészítése

Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd a serpenyőben vajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a szeletelt gombát és a kis darabokra vágott csípős paprikát, és pirítsd puhára. Szórd meg liszttel, keverd el, majd öntsd fel a húslevessel. Add hozzá a paradicsompürét, a paprikaport, az olasz fűszernövényeket, és végül a tejszínt. Rakd vissza a serpenyőbe a húsokat, és főzd lassú tűzön kb. 20 percig, amíg a ragu besűrűsödik.

3. Köret elkészítése

A burgonyát főzd puhára, majd darabold fel. Egy serpenyőben hevíts növényi olajat és vajat, pirítsd meg az aprított hagymát, majd add hozzá a csíkokra vágott kápia paprikát, és pirítsd tovább. Forgasd össze a burgonyával, majd ízesítsd sóval, borssal és füstölt paprikával. Végül add hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot, keverd össze alaposan.

4. Tálalás

A sertésszeleteket helyezd tányérokra, locsold meg a gombás-paprikás raguval. Köretként kínáld mellé a burgonyás keveréket. Szórd meg az egészet apróra vágott petrezselyemmel.

 

Ez a recept tökéletes választás, ha gazdag ízvilágú ebédötleteket keresel. Az omlós sertéshús, a krémes ragu és a burgonyás köret harmonikus összhangot alkot. Próbáld ki, és varázsold el a családodat vagy vendégeidet ezzel a különleges fogással! Jó étvágyat! 😊

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9818764450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása