"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Sertésszeletek gombás-paprikás raguban, burgonyás körettel
Ez a sertésszelet recept ízletes, laktató, és egyszerűen elkészíthető, miközben látványos tálalást kínál. Az omlós hús gombás-paprikás raguban készül, hozzá pedig ízletes burgonyás köret társul. Tökéletes választás ebédötletek közé, ha valami igazán különlegeset szeretnél az asztalra varázsolni.
Hozzávalók (4 adaghoz)
A sertésszelethez:
-
3 sertésszelet
-
só
-
fekete bors
-
növényi olaj
-
vaj
A raguhoz:
-
1 hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
200 g gomba
-
1 közepes csípős paprika
-
1 evőkanál liszt
-
200 ml húsleves
-
1 evőkanál paradicsompüré
-
1 teáskanál paprikapor
-
1 teáskanál olasz fűszernövények
-
150 ml tejszín
A körethez:
-
burgonya
-
1 hagyma
-
1 közepes kápia paprika
-
növényi olaj
-
vaj
-
só
-
fekete bors
-
1 teáskanál füstölt paprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
aprított kapor
Tálaláshoz:
-
apróra vágott petrezselyem
Elkészítési mód
1. Sertésszeletek előkészítése
A sertésszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd mindkét oldalukat. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat és vajat, majd a szeleteket mindkét oldalukon süsd aranybarnára. Tedd félre.
2. A ragu elkészítése
Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd a serpenyőben vajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a szeletelt gombát és a kis darabokra vágott csípős paprikát, és pirítsd puhára. Szórd meg liszttel, keverd el, majd öntsd fel a húslevessel. Add hozzá a paradicsompürét, a paprikaport, az olasz fűszernövényeket, és végül a tejszínt. Rakd vissza a serpenyőbe a húsokat, és főzd lassú tűzön kb. 20 percig, amíg a ragu besűrűsödik.
3. Köret elkészítése
A burgonyát főzd puhára, majd darabold fel. Egy serpenyőben hevíts növényi olajat és vajat, pirítsd meg az aprított hagymát, majd add hozzá a csíkokra vágott kápia paprikát, és pirítsd tovább. Forgasd össze a burgonyával, majd ízesítsd sóval, borssal és füstölt paprikával. Végül add hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot, keverd össze alaposan.
4. Tálalás
A sertésszeleteket helyezd tányérokra, locsold meg a gombás-paprikás raguval. Köretként kínáld mellé a burgonyás keveréket. Szórd meg az egészet apróra vágott petrezselyemmel.
Ez a recept tökéletes választás, ha gazdag ízvilágú ebédötleteket keresel. Az omlós sertéshús, a krémes ragu és a burgonyás köret harmonikus összhangot alkot. Próbáld ki, és varázsold el a családodat vagy vendégeidet ezzel a különleges fogással! Jó étvágyat! 😊
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!