"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Fűszeres csirke kolbász, paradicsomos paprikás szósszal
Ez a recept egy fűszeres, szaftos csirke kolbász paradicsomos-paprikás szósszal, ami tökéletes választás reggelire vagy vacsorára. Könnyen elkészíthető és mindenkit elvarázsol!
Hozzávalók:
A kolbászhoz:
- 2 csirkemell (750 gramm)
- 1 hagyma
- Petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3 evőkanál liszt (60 gramm)
- 1/2 csésze zsemlemorzsa (70 gramm)
- 1 teáskanál só (8 gramm)
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1/2 teáskanál kömény
- 1/2 teáskanál fekete bors
A szószhoz:
- 3-4 evőkanál növényi olaj (20 ml)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika
- 2 piros paprika
- 2 paradicsom
- 1/2 teáskanál só (4 gramm)
- 1 teáskanál fekete bors pehely
- 1 teáskanál pirospaprika pehely
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 30 gramm cheddar sajt
Elkészítési mód:
-
A csirkemell előkészítése:
- Vágd apróra a csirkemellet, és tedd egy mély tálba.
-
Hozzáadjuk a zöldségeket:
- Reszeld le a hagymát, nyomkodd ki a levét, majd add a csirkehúshoz.
- Aprítsd fel a petrezselymet és a fokhagymát, majd add hozzá a húskeverékhez.
-
Fűszerezés és összegyúrás:
- Törd fel az 1 tojást, add hozzá a lisztet, zsemlemorzsát, sót, pirospaprikát, köményt és fekete borsot.
- Kézzel jól dagaszd össze a keveréket, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.
-
Formázás és pihentetés:
- A kész masszát formázd kolbászos alakúra, mintha kolbászokat készítenél.
- Tedd a formákat egy műanyag zacskóba, szorítsd össze, és helyezd 1 órára a fagyasztóba, hogy megszilárduljanak.
-
A szósz elkészítése:
- Melegíts növényi olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a finomra vágott fokhagymát.
- Adj hozzá felvágott zöldpaprikát és piros paprikát, és pirítsd őket, amíg megpuhulnak.
- Kockázd fel a paradicsomokat, és add hozzá a paprikákhoz.
- Ízesítsd sóval, fekete borssal, pirospaprikával, majd keverd össze, és főzd 5-6 percig.
- Végül reszeld rá a cheddar sajtot, keverd jól össze, és vedd le a tűzről.
-
A kolbászok sütése:
- Melegíts növényi olajat egy serpenyőben.
- A fagyasztóból kivett kolbászos formákat szeleteld fel, és tedd a forró olajba.
- Sütés közben 5 perc után fordítsd meg a kolbászokat, és süsd őket másik oldalról is, amíg aranybarnák nem lesznek.
-
Tálalás:
- A megsült kolbászokat vedd ki az olajból, és tálald a paradicsomos-paprikás szósszal.
Ez a csirkés kolbász recept tökéletes választás, ha valami igazán ínycsiklandót szeretnél készíteni, ami nemcsak gyors, de nagyon finom is! A fűszeres, omlós csirke és a szaftos, ízes szósz kombinációja garantáltan elnyeri majd mindenki tetszését. Tálald egy friss salátával, vagy akár egy adag párolt rizssel, és élvezd ezt a csodálatos, házias ízt! Bon appétit! 😋
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért!