Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Fűszeres csirke kolbász, paradicsomos paprikás szósszal

2024. december 15. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Fűszeres csirke kolbász, paradicsomos paprikás szósszal

 

Ez a recept egy fűszeres, szaftos csirke kolbász paradicsomos-paprikás szósszal, ami tökéletes választás reggelire vagy vacsorára. Könnyen elkészíthető és mindenkit elvarázsol!

fuszeres_csirke_kolbasz_paradicsomos_paprikas_szosszal.jpg

Hozzávalók:

 

A kolbászhoz:

  • 2 csirkemell (750 gramm)
  • 1 hagyma
  • Petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt (60 gramm)
  • 1/2 csésze zsemlemorzsa (70 gramm)
  • 1 teáskanál só (8 gramm)
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1/2 teáskanál kömény
  • 1/2 teáskanál fekete bors

A szószhoz:

  • 3-4 evőkanál növényi olaj (20 ml)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 piros paprika
  • 2 paradicsom
  • 1/2 teáskanál só (4 gramm)
  • 1 teáskanál fekete bors pehely
  • 1 teáskanál pirospaprika pehely
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 30 gramm cheddar sajt

 

Elkészítési mód:

 

  1. A csirkemell előkészítése:

    • Vágd apróra a csirkemellet, és tedd egy mély tálba.
  2. Hozzáadjuk a zöldségeket:

    • Reszeld le a hagymát, nyomkodd ki a levét, majd add a csirkehúshoz.
    • Aprítsd fel a petrezselymet és a fokhagymát, majd add hozzá a húskeverékhez.
  3. Fűszerezés és összegyúrás:

    • Törd fel az 1 tojást, add hozzá a lisztet, zsemlemorzsát, sót, pirospaprikát, köményt és fekete borsot.
    • Kézzel jól dagaszd össze a keveréket, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.
  4. Formázás és pihentetés:

    • A kész masszát formázd kolbászos alakúra, mintha kolbászokat készítenél.
    • Tedd a formákat egy műanyag zacskóba, szorítsd össze, és helyezd 1 órára a fagyasztóba, hogy megszilárduljanak.
  5. A szósz elkészítése:

    • Melegíts növényi olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a finomra vágott fokhagymát.
    • Adj hozzá felvágott zöldpaprikát és piros paprikát, és pirítsd őket, amíg megpuhulnak.
    • Kockázd fel a paradicsomokat, és add hozzá a paprikákhoz.
    • Ízesítsd sóval, fekete borssal, pirospaprikával, majd keverd össze, és főzd 5-6 percig.
    • Végül reszeld rá a cheddar sajtot, keverd jól össze, és vedd le a tűzről.
  6. A kolbászok sütése:

    • Melegíts növényi olajat egy serpenyőben.
    • A fagyasztóból kivett kolbászos formákat szeleteld fel, és tedd a forró olajba.
    • Sütés közben 5 perc után fordítsd meg a kolbászokat, és süsd őket másik oldalról is, amíg aranybarnák nem lesznek.
  7. Tálalás:

    • A megsült kolbászokat vedd ki az olajból, és tálald a paradicsomos-paprikás szósszal.

Ez a csirkés kolbász recept tökéletes választás, ha valami igazán ínycsiklandót szeretnél készíteni, ami nemcsak gyors, de nagyon finom is! A fűszeres, omlós csirke és a szaftos, ízes szósz kombinációja garantáltan elnyeri majd mindenki tetszését. Tálald egy friss salátával, vagy akár egy adag párolt rizssel, és élvezd ezt a csodálatos, házias ízt! Bon appétit! 😋

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4818752108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása