Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Sertésnyak Ananászos-Sajtos Kéreggel – Egy Ínycsiklandó Különlegesség

2024. december 12. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Sertésnyak Ananászos-Sajtos Kéreggel – Egy Ínycsiklandó Különlegesség

 

Ez az étel a különleges ízek és az egyszerű elkészítés tökéletes kombinációja. A szaftos sertésnyak, az édes ananász és a sajtos-majonézes krém egy olyan ételt alkotnak, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. Ha új ebédötleteket keresel, amelyek feldobják a hétköznapokat, próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű fogást!


sertesnyak_ananaszos-sajtos_kereggel.JPG

Hozzávalók (4-6 személyre)

 

  • 1 kg sertésnyak
  • 200 g burgonya
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 3 szeletelt ananászkonzerv
  • 150 g sajt (reszelve)
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 g vaj
  • Növényi olaj
  • Só és fekete bors ízlés szerint

Elkészítési Mód

 

1. Sertésnyak előkészítése

  • A sertésnyakat szeletekre vágjuk, majd fólia alatt mindkét oldalról kiklopfoljuk, hogy puhább legyen.
  • Sóval és frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük mindkét oldalt.

2. Burgonya és vaj előkészítése

  • A burgonyát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Egy kivajazott tepsiben úgy rendezzük el a burgonyát, hogy minden hússzelet alá jusson egy kis burgonyaréteg. Az egész tepsit nem kell telerakni burgonyával, csak annyit, hogy minden szelet hús alá kerüljön.
  • Minden egyes burgonya részre tegyünk egy kis darab vajat.

3. Lisztezés és ananászos réteg

  • Egy tálban egy evőkanál lisztet készítünk, és ebben a lisztben megforgatjuk a húsokat.
  • A lisztezett húsokat rárakjuk a burgonyarétegre, majd a húsok tetejére ananászkarikákat helyezünk.

4. Sárgarépa és hagyma előkészítése

  • A sárgarépát lereszeljük, majd egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk.
  • A karikákra szeletelt hagymát is hozzáadjuk, és együtt pirítjuk a répával.
  • Ha kész, a zöldségeket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál majonézt, 1 egész tojást, és alaposan összekeverjük.
  • A reszelt sajt felét hozzáadjuk a zöldséges-majonézes keverékhez, és jól összekeverjük.

5. Sajt és sütés

  • A kész majonézes masszát egyenletesen elosztjuk a húsok és ananászok tetején.
  • A maradék reszelt sajtot megszórjuk a tetejére.
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 35-40 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul és a hús teljesen átsül.

Tálalási Tipp

 

Frissen aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal megszórva tálalhatjuk, és egy szelet ropogós kenyérrel még finomabbá tehetjük. Az édes ananász és a szaftos sertésnyak egyesülése minden falatban egy új ízélményt kínál.


Miért Válaszd Ezt az Ebédötletet?

 

Ez az étel egyszerre egyszerű, mégis különleges. A sertésnyak és az ananász kombinációja egy új ízvilágot hoz a tányérra, miközben a sajtos-majonézes krém tökéletesen illik hozzá. A legjobb ebédötletek közé tartozik, ami egyszerre laktató és ínycsiklandó. Próbáld ki, és garantáltan mindenki el lesz ragadtatva! 😊

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1318750480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása