Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Töltött csirkemell burgonyaágyon, házi majonézzel

2024. december 05. - Anitep

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

 

Töltött csirkemell burgonyaágyon, házi majonézzel

 

Ha egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, próbáld ki ezt a csirkemelles receptet burgonyaágyon, házi majonézzel! Tökéletes választás egy hétköznapi vacsorához vagy egy baráti összejövetelre. A házilag készített szósz és az olvadt sajt különleges ízt kölcsönöz az ételnek.

toltott_csirkemell_burgonyagyon_hazi_majonezzel.jpg

Hozzávalók:

 

  • Csirke és fűszerezés:

    • 4 csirkemell, félbevágva
    • Só, fekete bors, olasz fűszerkeverék (ízlés szerint)
    • 150 g reszelt sajt
    • Friss petrezselyem (aprítva)
    • 3 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • Burgonyaágy:

    • 600 g burgonya (megtisztítva, hasábokra vágva)
    • 2-3 evőkanál növényi olaj
    • Szárított petrezselyem, só (ízlés szerint)
  • Házi majonéz:

    • 200 ml növényi olaj
    • 1 tojás
    • 1 evőkanál mustár
    • 2 evőkanál 9%-os ecet
    • Só, bors
    • 3 gerezd fokhagyma (reszelve vagy aprítva)
  • Díszítés:

    • Aprított friss kapor
    • 100 g reszelt sajt

Elkészítés:

 

  1. Csirkemell előkészítése:

    • Vágd félbe a csirkemelleket, majd fólia alatt klopfold ki őket egyenletes vastagságúra.
    • Szórd meg sóval, borssal és olasz fűszerkeverékkel, majd pácolásra tedd félre 30 percre.
    • Készítsd el a tölteléket: keverd össze a reszelt sajtot, aprított petrezselymet és a fokhagymát. Ezzel töltsd meg a csirkemelleket, majd tekerd fel őket.
  2. Burgonyaágy:

    • A burgonyát hasábokra vágva forgasd össze sóval, szárított petrezselyemmel és egy kevés olajjal.
    • Helyezd a burgonyát egy hőálló tálba, és erre fektessük a töltött csirkemelleket.
  3. Házi majonéz elkészítése:

    • Egy mixerrel keverd össze a növényi olajat, tojást, mustárt, ecetet, sót, borsot és a reszelt fokhagymát, amíg krémes majonézt kapsz.
    • Kend meg a csirkemellek tetejét a frissen készült majonézzel.
  4. Sütés:

    • Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 40 percig. Ezután szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és süsd további 5 percig 190°C-on, amíg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
  5. Tálalás:

    • Szórd meg frissen aprított kaporral, és forrón tálald.
    • Ez a recept garantáltan sikert arat majd az asztalnál! A töltött csirkemell és a ropogós burgonya kombinációja ellenállhatatlan. Oszd meg velünk, hogy sikerült, és élvezd az elismerő bókokat! 😊 Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Csatlakozz hozzánk Facebookon további ebédötletkért

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr9518745952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása