"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Bolognai sertésborsa: A Gazdag Olasz Ízek Egyesülése a sertésborda ropogós bundájával
A Története
A bolognai spagetti egy valódi olasz klasszikus, mely az egyszerűségében rejlik a gazdag ízvilág. Ez az étel az évek során meghódította a világot, és számtalan változatban készül. A tészta és a bolognai szósz tökéletes harmóniát alkot, és garantáltan mindenki kedvence lesz az asztalnál. Ezt a magyarok megbolondították a tetején egy ropogós bundában sült sertésbordával.
Hozzávalók (4 személyre)
- 400 g spagetti
- 400 g darált marhahús
- 1 nagy fej hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 közepes sárgarépa, apróra kockázva
- 400 g konzervelt paradicsom (aprított vagy darabolt)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- Friss petrezselyem vagy sajt a díszítéshez
Elkészítési Mód
-
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.
-
Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk meg, amíg barna nem lesz.
-
Keverjük hozzá a sárgarépát, és főzzük még 3-4 percig.
-
Öntsük hozzá a konzervelt paradicsomot és a paradicsompürét, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal ízlés szerint. Keverjük össze alaposan.
-
Fedjük le a serpenyőt, és főzzük alacsony lángon legalább 30-40 percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz sűrűsödjön.
-
Közben egy nagy fazékban forraljunk fel bőségesen sós vizet, majd adjuk hozzá a spagettit, és főzzük a csomagoláson feltüntetett útmutatás szerint, amíg al dente nem lesz.
-
Amikor a tészta elkészült, szűrjük le, majd keverjük össze alaposan a bolognai szósszal.
-
Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy sajttal.
Tálalási Tippek
- Kísérhetjük reszelt parmezánnal
- Egy könnyű olasz vörösbor remekül illik ehhez az ételhez.
Rántott Sertésborda: Egyszerű és Ízletes Fogás
A rántott sertésborda egy klasszikus étel, amely egyszerűségével és ízletes ízvilágával hódítja meg az emberek szívét. Ez a recept ideális választás egy gyors és tápláló vacsorához, amelyet egész családod imádni fog.
A Története
A rántott húsok hosszú ideje kedvelt fogások a világ számos konyhájában. A sertésborda különösen közkedvelt, mivel könnyen elkészíthető és gazdag ízű. Ez a recept egy egyszerű és hagyományos változat, amely minden alkalomra tökéletes választás.
Hozzávalók (négy személyre):
- 4 szelet sertésborda (kb. 150-200 g/szelet)
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Liszt a panírozáshoz
- 2 tojás
- Zsemlemorzsa a panírozáshoz
- Olaj a sütéshez
Elkészítési Mód:
-
Előkészítés: A sertésbordákat enyhén klopfold meg, majd sózd és borsozd ízlés szerint mindkét oldalukon.
-
Panírozás: Készíts egy panírozó állomást. Egy tányéron helyezd el a lisztet, egy másikban verd fel a tojásokat, és egy harmadikban pedig szórd el a zsemlemorzsát.
-
Panírozd be a sertésbordákat: Forgasd meg először lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, hogy minden oldalukon egyenletesen legyen bepanírozva.
-
Sütés: Melegíts fel elegendő olajat egy serpenyőben közepes-halvány lángon. Ha az olaj forró, helyezd bele a bepanírozott sertésbordákat, és süsd őket aranybarnára mindkét oldalukon, kb. 4-5 percig per oldal.
-
Lecsöpögtetés: Amikor készen vannak, szedd ki a sertésbordákat a serpenyőből, és helyezd őket egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.
-
Tálalás: Tálald a rántott sertésbordákat friss salátával, sült zöldségekkel vagy krumplipürével.
Tálalási Tippek:
- Az előbb elkészített bolognai spagettira helyezzük rá a most elkészült rántott sertésbordát.
Jó étvágyat!
"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.
Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon!