Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Bolognai sertésborsa: A Gazdag Olasz Ízek Egyesülése a sertésborda ropogós bundájával

2024. március 27. - Anitep

 

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Bolognai sertésborsa: A Gazdag Olasz Ízek Egyesülése a sertésborda ropogós bundájával

A Története

A bolognai spagetti egy valódi olasz klasszikus, mely az egyszerűségében rejlik a gazdag ízvilág. Ez az étel az évek során meghódította a világot, és számtalan változatban készül. A tészta és a bolognai szósz tökéletes harmóniát alkot, és garantáltan mindenki kedvence lesz az asztalnál. Ezt a magyarok megbolondították a tetején egy ropogós bundában sült sertésbordával. 

bolognai_sertesborda.jpg

Hozzávalók (4 személyre)

  • 400 g spagetti
  • 400 g darált marhahús
  • 1 nagy fej hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 közepes sárgarépa, apróra kockázva
  • 400 g konzervelt paradicsom (aprított vagy darabolt)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Friss petrezselyem vagy sajt a díszítéshez

Elkészítési Mód

  1. Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.

  2. Adjuk hozzá a darált marhahúst, és pirítsuk meg, amíg barna nem lesz.

  3. Keverjük hozzá a sárgarépát, és főzzük még 3-4 percig.

  4. Öntsük hozzá a konzervelt paradicsomot és a paradicsompürét, majd fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal ízlés szerint. Keverjük össze alaposan.

  5. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük alacsony lángon legalább 30-40 percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz sűrűsödjön.

  6. Közben egy nagy fazékban forraljunk fel bőségesen sós vizet, majd adjuk hozzá a spagettit, és főzzük a csomagoláson feltüntetett útmutatás szerint, amíg al dente nem lesz.

  7. Amikor a tészta elkészült, szűrjük le, majd keverjük össze alaposan a bolognai szósszal.

  8. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy sajttal.

Tálalási Tippek

  • Kísérhetjük reszelt parmezánnal 
  • Egy könnyű olasz vörösbor remekül illik ehhez az ételhez.

 

Rántott Sertésborda: Egyszerű és Ízletes Fogás

A rántott sertésborda egy klasszikus étel, amely egyszerűségével és ízletes ízvilágával hódítja meg az emberek szívét. Ez a recept ideális választás egy gyors és tápláló vacsorához, amelyet egész családod imádni fog.

A Története

A rántott húsok hosszú ideje kedvelt fogások a világ számos konyhájában. A sertésborda különösen közkedvelt, mivel könnyen elkészíthető és gazdag ízű. Ez a recept egy egyszerű és hagyományos változat, amely minden alkalomra tökéletes választás.

Hozzávalók (négy személyre):

  • 4 szelet sertésborda (kb. 150-200 g/szelet)
  • Só ízlés szerint
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Liszt a panírozáshoz
  • 2 tojás
  • Zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • Olaj a sütéshez

Elkészítési Mód:

  1. Előkészítés: A sertésbordákat enyhén klopfold meg, majd sózd és borsozd ízlés szerint mindkét oldalukon.

  2. Panírozás: Készíts egy panírozó állomást. Egy tányéron helyezd el a lisztet, egy másikban verd fel a tojásokat, és egy harmadikban pedig szórd el a zsemlemorzsát.

  3. Panírozd be a sertésbordákat: Forgasd meg először lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, hogy minden oldalukon egyenletesen legyen bepanírozva.

  4. Sütés: Melegíts fel elegendő olajat egy serpenyőben közepes-halvány lángon. Ha az olaj forró, helyezd bele a bepanírozott sertésbordákat, és süsd őket aranybarnára mindkét oldalukon, kb. 4-5 percig per oldal.

  5. Lecsöpögtetés: Amikor készen vannak, szedd ki a sertésbordákat a serpenyőből, és helyezd őket egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róluk.

  6. Tálalás: Tálald a rántott sertésbordákat friss salátával, sült zöldségekkel vagy krumplipürével.

Tálalási Tippek:

  • Az előbb elkészített bolognai spagettira helyezzük rá a most elkészült rántott sertésbordát.

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr4518365013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása