Minden napra egy ebéd

Ebédötletek

Ebédötletek

Csirkés Penne Alfredo: Krémes Tésztaélmény

2024. március 18. - Anitep

Csirkés Penne Alfredo: Krémes Tésztaélmény

A csirkés penne Alfredo tökéletes választás mindazok számára, akik egy gyors, de mégis ízletes és kifinomult ételre vágynak. Ez az étel a krémes Alfredo mártás, a gyengéden párolt csirkemell és a penne tészta harmonikus egyesítésével készül, amely garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Az olasz konyha egyik kedvencének számító Alfredo mártás egyszerűsége és gazdagsága emeli ki ezt a fogást, melyet egy könnyű hétköznapi ebédnek vagy akár egy elegánsabb alkalmi étkezésnek is tökéletesen megáll a helyét.

A Története

Az Alfredo mártás, bár olasz eredetű, elsősorban az Amerikában élők körében vált igazán népszerűvé. Eredetileg egyszerűen csak vaj és parmezán sajt keverékéből állt, amelyet friss tésztával kínáltak. Az évek során azonban számos változata jött létre, többek között hozzáadott tejszínnel, fokhagymával, és különböző típusú húsokkal, így a csirkemellel is, ami még gazdagabbá és ízletesebbé teszi az ételt.

alfredo_teszta_csiremelllel.jpg

Hozzávalók (4 személyre)

Hozzávalók (4 személyre)

400 g penne tészta

2 db közepes méretű csirkemell, felkockázva

2 evőkanál olívaolaj

Só, bors ízlés szerint

Alfredo mártáshoz:

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

100 g vaj 

200 ml tejszín

100 g reszelt parmezán sajt

Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Friss petrezselyem, apróra vágva (a díszítéshez) Elkészítési Mód

 

Csirkemell Elkészítése: Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a csirkemell kockákat, sózd és borsozd ízlés szerint, majd süsd őket aranybarnára és teljesen át, körülbelül 6-8 perc alatt. Amikor kész, vedd ki őket a serpenyőből, és tedd félre.

Alfredo Mártás: Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd pár percig, amíg aranybarna nem lesz. Öntsd hozzá a tejszínt, és hagyjátok felmelegedni, de ne forrald fel. Keverd bele a reszelt parmezán sajtot, amíg sima és sűrű mártást nem kapsz. Ízesítsd sóval és borssal.

Tészta: Egy nagy fazékban forralj fel vizet, és sózd meg. Főzd a penne tésztát a csomagoláson feltüntetett idő szerint, amíg al dente nem lesz, majd szűrd le.

Összeállítás: Keverd össze a főtt tésztát, a csirkemellet és az Alfredo mártást egy nagy tálban vagy a serpenyőben, hogy minden jól összekeveredjen. Szükség esetén ízesítheted még sóval és borssal.

Tálalás: Oszd el a csirkés penne Alfredo-t tányérokon, szórd meg friss petrezselyemmel, és ha szereted, adhatsz hozzá még egy kevés extra reszelt parmezán sajtot a tetejére.

Tálalási Tippek

Ezt az ételt friss zöldsalátával kínálva kerekítheted ki, amely tökéletes ellensúlya a krémes mártásnak. Egy könnyű fehérbor, mint például a Chardonnay vagy a Pinot Grigio, remekül illik ehhez az ételhez. A csirkés penne Alfredo egy igazán sokoldalú étel, amely könnyen alkalmazkodik az ízlésedhez. Próbálj ki különböző hozzávalókat, mint például gombát vagy spenótot, hogy még egyedi ízélményt teremts.

Ez az étel garantáltan megnyeri a család és a barátok tetszését, és bizonyítja, hogy egy ízletes, otthon elkészíthető ebéd nem igényel órákat a konyhában.

Jó étvágyat!

"Ebédötletek" - Mert minden nap megérdemel egy különleges fogást.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk Facebookon

A bejegyzés trackback címe:

https://ebedotletek.blog.hu/api/trackback/id/tr118356913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása